"brugs-orienteret" - hvad er det?

At gøre systemudviklingen brugs-orienteret vil sige, at udviklerne under hele udviklingsforløbet fokuserer på at det udviklede IT-system skal være nyttigt og brugbart

Det lyder banalt, men praksis viser desværre, at det er svært at efterleve - de færdige systemer kan ikke helt det, de skal kunne og de kan være svære at bruge.

Det er der mange grunde til - en af de væsentligste er at nye systemer på den ene side skal leve op til nutidens krav om nytte og brugbarhed, mens de på den anden side bliver udviklet efter ældre metoder og teknikker, som typisk er fra 1970'erne og altså beregnet på andre krav og teknologier.

Udvikler man fx interaktive systemer med grafiske bruger­grænseflader eller browser-baserede applikationer, er det fornuftigt at vurdere dels hvilke metoder og teknikker, man vil bruge, dels hvor godt man mestrer disse metoder og teknikker i organisationen.

Støtte til systemudvikling

Udvikling af interaktive systemer eller browser-baserede applikationer (fx i et intra-net) forudsætter i dag sædvanligvis at man benytter en objektorienteret systemudviklingsmetode.

Katalyse kan hjælpe udviklere med objektorienteret system­udvikling. Det kan ske i form af traditionel udførende konsulentassistance til projektet, som generel støtte til projektstart, eller som mentoring.

Katalyse kan også levere eventuelle kurser til projektets deltagere, idet det ofte er praktisk, at alle har et vist overblik over, hvordan det hele skal foregå. Så vi holder gerne kurser for såvel brugere som udviklere fra et projekt.

Katalyse leverer nogle kurser, der især er relevante for deltagerne i et moderne systemudviklingsprojekt, nemlig

  • Introduktion til systemudvikling for brugere
  • Objektorienteret system­udvikling for udviklere
  • UML-notationen for alle
  • Kravspecifaktionen - hvorfor og hvordan.